Mallya: "Hoop op podiumplek bij GP India"

Force India-baas Vijay Mallya hoopt dat één van zijn rijders bij de eerste Grand Prix van India op het podium kan eindigen. De Indiër sprak deze ambitie al uit op het moment dat hij het team van Spyker overnam en herhaalt deze nog maar eens.

Force India begon als achterhoedeteam, maar halverwege 2009 meldden de bolides zich opeens vooraan met een poleposition in België. In de race eindigde Giancarlo Fisichella uiteindelijk als tweede. Een week later ging ook Adrian Sutil in Italië goed, maar hij wist het podium net niet te halen. Vorig jaar waren de bolides regelmatig in de punten te vinden en dit jaar moet de stap volgen om regelmatig bij de topteams op de deur te rammelen.

"De Formule 1 is misschien de meest competitieve sport van de wereld. We vechten niet meer om een halve seconde sneller te worden, maar om een paar honderdsten harder te gaan. Het is steeds competitiever geworden dus het is ook lastiger geworden om verder te stijgen in de rangorde. Ik ben trots op Force India. We zijn sinds 2007 van ver gekomen. Ik zou het geweldig vinden als we tijdens de eerste Indiase Grand Prix op het podium staan," zei Mallya tegen de BBC.

Welke rijders voor de volgende stap voorwaarts moeten zorgen is nog niet bekend. Volgens Mallya zullen de rijders in de komende dagen gepresenteerd gaan worden. De laatste plooien moeten hiervoor nog gladgestreken worden.