'Onyewu mogelijk niet naar Twente'

FC Twente huurt de Amerikaanse verdediger Oguchi Onyewu de komende zes maanden van AC Milan, zo weet fctwente.net te melden. Onyewu komt bij Twente een oude bekende tegen. Met coach Michel Preud'homme werd Onyewu in het seizoen 2007-2008 kampioen van België met Standard Luik.

Onyewu kende geen gelukkige periode in Milaan. In zijn eerste seizoen raakte hij tijdens een interland geblesseerd aan zijn knie, waardoor de sterke verdediger het hele seizoen aan kant bleef staan. Dit seizoen gunde de nieuwe trainer Massimo Allegri Onyewu ook geen speeltijd en zodoende heeft de 58-voudige Amerikaanse international ook nog geen competitiewedstrijd voor AC Milan gespeeld.

Update

TC/Tubantia weet te melden dat de komst van Oguchi Onyewu waarschijnlijk geen doorgang zal vinden. De mogelijke komst van de Amerikaanse verdediger is op losse schroeven komen te staan. Redenen daarvoor zijn vooralsnog niet bekend.

Ook de komst van Willem Janssen in de winterstop is van de baan. Daardoor zal de middenvelder van Roda JC pas in de zomer richting Enschede verkassen. Volgens Twente vroeg de ploeg uit Kerkrade teveel geld om de middenvelder eerder in te lijven. Het contract van Janssen loopt komende zomer af.