'El Hamdaoui niet bezig met nieuwe club'

Mounir El Hamdaoui stuurt volgens bronnen van NuSport niet aan op een vertrek bij de Amsterdamse club. De Marokkaanse aanvaller van Ajax gaat door een moeilijke periode. Hij zag de trainer die hem naar Ajax haalde onlangs vertrekken en vervolgens werd hij direct op de bank geposteerd. Momenteel zegt hij volgens interim-trainer Frank de Boer niet in staat te zijn om voor Ajax te spelen.

In de media werd deze bekendmaking gelezen als het aansturen op een breuk. El Hamdaoui zou volgens NuSport echter niet aansturen op een breuk met de Amsterdamse club. De Ajacied wil voorlopig geen commentaar geven, maar bronnen om hem heen melden dat hij niet bezig is met een nieuwe club.

Onder Frank de Boer is een lastige situatie ontstaan. Het grootste probleem voor El Hamdaoui is dat de nieuwe trainer niet de moeite nam om hem persoonlijk in te lichten dat hij tegen AC Milan niet zou spelen, terwijl dit feit 's middags al op internet circuleerde. De aanvaller zou dit graag van hem gehoord hebben.

De vertrouwenskwestie speelt echter nog wel een rol. Mounir El Hamdaoui kampte eerst met griep, maar daarna heeft hij toch aangegeven dat hij nog niet in staat was om weer voor Ajax te spelen. Daarop heeft De Boer besloten om hem vrijaf te geven tot 4 januari.