Mertens in beeld bij 'mooie club' Anderlecht

Dries Mertens staat volgens Het Nieuwsblad in de belangstelling van Anderlecht. Volgens de snelle speler van FC Utrecht is het echter niet concreet.

"Ik zie me nog niet meteen naar een groot kampioenschap vertrekken," zegt Mertens in Het Nieuwsblad. "Een tussenstap zou ideaal zijn. Anderlecht? Dat is een mooie club, maar aangezien de interesse niet concreet is, kan ik er niets meer over zeggen." Mertens hoorde nog niets vanuit Brussel, maar kreeg al wel sms'jes van vrienden.

De 23-jarige vleugelspeler verlengde onlangs zijn contract tot medio 2014, dus Anderlecht lijkt flink in de buidel te moeten tasten. Mertens kwam vorig jaar zomer van AGOVV naar Utrecht. Bij de Apeldoornse club maakte hij veel indruk en hij won er in zijn derde en laatste seizoen de Bronzen Stier voor beste talent.

Anderlecht, dat Mertens zelf opleidde, ziet in de jonge Belg mogelijk de opvolger voor Mbark Boussoufa, die iedere transferperiode aan diverse clubs wordt gelinkt. Het elftal van coach Ariël Jacobs is momenteel koploper in België met één punt voorsprong op Racing Genk.