Ruim 40 aanhoudingen bij internationale drugsactie

Bij een gezamenlijke drugscontrole in Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg zijn de afgelopen dagen in Nederland 42 verdachten aangehouden. De Nederlandse politie nam 3,3 kilo heroïne, drieënhalve kilo amfetamine, tweehonderd gram cocaïne en een paar honderd gram softdrugs in beslag.

De grote controleactie begon woensdag om 18.00 uur en duurde tot zaterdag 03.00 uur. Agenten controleerden honderden voertuigen op snelwegen en provinciale wegen. Ook in treinen en in drugspanden werd gecontroleerd.

Bij een controle op internationale treinen in Maastricht werden 36 verdachten aangehouden. De politie nam in de treinen richting Luik, Brussel en Luxemburg 350 gram hennep, bijna zestig gram hasj en 27 joints in beslag. Fransen die een Rotterdams pand hadden bezocht waarvan bekend is dat er drugs wordt verkocht bleken een kilo heroïne, tweehonderd gram cocaïne en traangas bij zich te hebben. Vervolgens werd bij een inval in het pand tweeënhalve kilo heroïne en drie kilo amfetamine in beslag genomen. Een man werd gearresteerd.

In Terneuzen, Bergen op Zoom en Roosendaal werd gecontroleerd op locaties die bekendstaan om drugsoverlast, maar hierbij werd niemand aangehouden. Ook controles met een drugshond in de Thalys-trein tussen Rotterdam en Parijs leverden niets op.