Fontas dolblij met droomdebuut voor Barça

FC Barcelona won dinsdag met 2-0 van Rubin Kazan. Andreu Fontas, die zijn debuut maakte in de Champions League, opende de score.

De 21-jarige verdediger bracht Barcelona in Camp Nou vroeg in de tweede helft op voorsprong. Daarna tilde Victor Vazquez het scorebord naar 2-0. "Een beter debuut kun je je niet voorstellen", vertelt Fontas over het duel tegenover Marca. "Deze wedstrijd was een mooie uitdaging, want de tegenstander maakte nog kans op een plek in de volgende ronde."

Fontas kon zijn zenuwen echter goed in bedwang houden. "Ik ging met hoge verwachtingen het veld op. Voor aanvang van het duel was ik wel zenuwachtig, maar dat was voorbij toen de wedstrijd was begonnen." FC Barcelona is met vier zeges en twee remises poulewinnaar geworden. FC Kopenhagen gaat als nummer twee door naar de tweede ronde.

Fontas maakte in september 2008 zijn profdebuut in het eerste elftal van Barcelona. Het ging toen om een duel in de Copa Catalunya. Bijna een jaar later volgde zijn debuut in de Primera División tegen Sporting Gijon. De treffer van dinsdag is Fontas' eerste officiële doelpunt voor de Catalaanse topclub.