Boschker start tegen Tottenham Hotspur

Er bestaat een mogelijkheid dat Sander Boschker morgenavond zijn debuut in de Champions League maakt. De trainer van FC Twente, Michel Preud'homme, denkt er namelijk aan om de 40-jarige goalie in de basis te zetten.

Boschker pakte vorig seizoen met FC Twente de landstitel en werd aansluitend de oudste doelman ooit, die met het Nederlands elftal naar het WK voetbal afreisde. Dit seizoen moet de routinier zijn plek afstaan aan zijn Bulgaarse collega, Nikolay Mihaylov, wat voor voor de nodige pijn zorgde.

Vooral het missen van de Champions League valt Boschker zwaar. Dat is voor Preud'homme een reden om op een basisplaats aan te sturen. FC Twente is al uitgeschakeld in de Champions League, waardoor de 40-jarige goalie mogelijk nooit meer op het miljoenenbal in actie kan komen. De Tukkers zetten hun Europese avontuur overigens voort in de Europa League.

Mihaylov heeft al laten weten deze kans aan Boschker te willen geven. "Ik zou er geen probleem van maken en gun het Sander," aldus de Bulgaar. "Hij is veertig jaar en een clublegende, voor hem zou dit prachtig zijn."

Update

Sander Boschker zal woensdag in de Champions League in het duel tegen Tottenham Hotspur gaan debuteren. Trainer Michel Preud'homme maakte het nieuws vandaag tijdens de persconferentie bekend.