Uitslagen Spanje speelronde 14

Afgelopen weekeinde werd in Spanje de veertiende speelronde afgewerkt van de Primera División. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken van de Spaanse voetbalcompetitie.

Dure nederlaag voor Atlético Madrid

Atlético Madrid is dit weekend tegen een dure nederlaag aangelopen. De ploeg verloor met 2-0 van Levante UD, dat door de zege naar de vijftiende plaats in de Primera División steeg. De bezoekers liepen door de nederlaag averij op in de strijd om Europees voetbal.

Levante UD stond na drie minuten al op voorsprong, nadat Victoriano Rivas Nano scoorde. Na een uur spelen werd het duel door Felipe Caicedo beslist. Hij tekende namelijk voor de tweede treffer van de wedstrijd, waarna deze gespeeld was. Atlético Madrid heeft inmiddels tien punten achterstand op de nummer drie van dit moment, Villarreal.

Espanyol blijft punten pakken

Espanyol heeft ook afgelopen weekend weer een prima prestatie geboekt door met 1-0 van Sporting Gijón te winnen. Daardoor blijft de ploeg in het spoor van FC Barcelona, Real Madrid en Villarreal. Het verschil met de koploper van de Primera División bedraagt negen punten.

Toch leek een zege voor de bezoekers aanvankelijk niet tot de mogelijkheden te behoren. In de 52e minuut kreeg José Baena zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kon daardoor vroegtijdig gaan douchen. Toch was Espanyol uiteindelijk het meest gelukkig. Achttien minuten na de rode prent werkte Luis García de bal tegen de touwen en besliste daardoor de wedstrijd.