Benítez blijft koel ondanks toenemende druk

Internazionale kan dit seizoen nog niet overtuigen. Trainer Rafael Benítez voelt de druk, maar de Spanjaard blijft rustig.

De toekomst van Benítez hangt volgens Italiaanse media aan een zijden draadje. De clubleiding van Inter zou vraagtekens hebben bij zijn werkwijze. De Spanjaard zou mede door de matige resulaten nog twee duels krijgen om het bestuur te overtuigen. Inter moet de komende wedstrijden zien af te rekenen met Chievo Verona en FC Twente.

Benítez voelt de druk. "Ik blijf gewoon kalm en ik ga door met waar ik mee bezig was", zei de trainer van Inter tegen Italiaanse media. De trainer wijt de matige resultaten aan de vele blessures. Daar moet het bestuur volgens hem ook rekening mee houden. "De president weet ook dat het moeilijk is met zoveel blessureleed."

Benitez weet wat nodig is om van de vijfde plaats af te komen. "We moeten gewoon winnen en keihard werken. We weten dat het een moeilijke seizoen wordt, maar als één van roeiers uitvalt moet een ander zijn rol overnemen", aldus de Spanjaard.

Benítez mist tegen Chievo Verona elf spelers vanwege diverse blessures.