Stompé naar kwartfinales Grand Slam of Darts

Co Stompé heeft vanavond simpel de kwartfinales bereikt van de Grand Slam of Darts. In Wolverhampton, waar de prijzenpot in totaal 400.000 pond bedraagt, won onze landgenoot in de best-of-19 legs overtuigend met 10-4 van Colin Lloyd.

Stompé baarde afgelopen week al opzien door in de beslissende poulewedstrijd tegen Martin Phillips terug te komen van een 4-1-achterstand. Hij won uiteindelijk de partij met 5-4 en plaatste zich daardoor voor de achtste finales.

Daarin was hij tegen Lloyd oppermachtig. In de relatief korte partij noteerde onze landgenoot maar liefst achtmaal 180, gooide hij diverse malen finishes uit van onder meer 121 en 100 en had hij een gemiddelde score van 101,44. Zijn opponent Lloyd speelde niet slecht, maar was totaal niet opgewassen tegen Stompé.

Na de wedstrijd reageerde een uiterst tevreden Stompé: "Het betekent toch al veel voor me te winnen en de kwartfinale te halen, maar nu was ik extra gemotiveerd omdat mijn zoon over was gekomen om me te verrassen. Hij had zelf z'n vlucht betaald en dik 6 kilometer gelopen van het station naar het hotel. Daar moest van mijn kant natuurlijk wel iets tegenover staan.”

Later vanavond zal ook Raymond van Barneveld een plaatsje bij de laatste acht van het toernooi proberen te bemachtigen. Hij neemt het dan op tegen Scott Waites.