Emanuelson: "Zeker niet verliezen"

Urby Emanuelson begint komende zaterdag aan zijn laatste wedstrijd tegen PSV. De veelzijdige speler is bezig aan zijn zevende seizoen in Amsterdam en is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Toch richt de speler zijn pijlen eerst op komend weekend.

"We mogen zeker niet verliezen," was de duidelijke taal van Emanuelson. "PSV is degelijk en in goede doen, maar gelukkig hebben wij de laatste twee jaar gewonnen."

Met dat laatste refereerde Emanuelson naar de laatste twee confrontaties in de Amsterdam ArenA, die beide met 4-1 werden gewonnen. "Vorig seizoen maakte ik een heel mooie goal en twee jaar geleden," blikte de speler terug. "Ik had een wereldactie waaruit Micky Sulejmani scoorde. Ik speelde in beide wedstrijden gewoon heel goed, maar ik kan niet kiezen welk duel ik het mooiste vond. Vanwege dat doelpunt wordt er misschien meer naar de wedstrijd van vorig jaar gekeken."

Toch ziet Emanuelson ook een belangrijk verschil tussen het huidige Ajax en ploegen als PSV en FC Twente. "Zij winnen vaak de wedstrijden waarin ze minder spelen. Wij verliezen die meestal. Daarom moeten wij er zaterdag voor zorgen dat onze spelers die het verschil kunnen maken het gaan doen."