Bos: "Nu heb ik tijd voor andere dingen"

Voor Theo Bos was het na de komst van Merab Jordania snel duidelijk dat hij geen florissante toekomst had bij Vitesse. De trainer werd enkele weken geleden op straat gezet, maar Bos hoeft niet direct bij een nieuwe werkgever aan de slag. "Voorlopig wacht ik even. Nu heb ik tijd voor andere dingen, en daarin wil ik mezelf verder ontwikkelen", aldus Bos, die in de eerste twee dagen na zijn ontslag in ieder geval zijn tuin op orde heeft gemaakt. "Maar zo groot is die niet hoor."

"Al met al sta ik er veel beter op als trainer dan toen ik twee jaar geleden bij Vitesse begon", gaat Bos verder. "Ik heb laten zien best iets in mijn mars te hebben, en ook van de ervaring van de laatste maanden leer je enorm veel. Nu geldt: uithuilen en opnieuw beginnen. Sommige trainers komen er slechter uit, maar gezien alle reacties denk ik dat dit mijn imago niet heeft geschaad."

"Ruim achthonderd opbeurende sms'jes heb ik gekregen, waaronder ook veel van collega's. Vorige week was Louis van Gaal op televisie. Hij zei iets heel belangrijks: 'Blijf te allen tijde jezelf'. Dat is exact wat ik heb gedaan, ik moet er niet aan denken verplicht spelers op te stellen om te overleven. Dan liever sneuvelen op deze manier."