'Petrov blijft tweede coureur Renault'

Ook in 2011 lijkt Vitaly Petrov een stoeltje te mogen innemen bij het team van Renault. Teambaas Eric Boullier sprak zich uit over de kwestie-Petrov en dit was gunstige taal voor de Rus.

De 26-jarige Petrov kende in zijn eerste jaar als Formule 1-coureur een wisselvallig seizoen. Afgelopen zomer liet Boullier daarom weten dat de Rus constanter moet gaan rijden, anders zou de renstal voor volgend seizoen op zoek gaan naar een andere coureur.

Petrov leek de kritiek goed op te nemen. De prestaties werden niet direct beter, maar in de laatste race van het seizoen maakte hij grote indruk door Ferrari-coureur Fernando Alonso rondenlang achter zich te houden. Petrov eindigde tijdens de GP van Abu Dhabi net voor Alonso op een knappe zesde plaats.

De Spanjaard liet na afloop van de race weten dat hij door het sterke rijden van Petrov de wereldtitel heeft misgelopen. Boullier reageerde tegenover Autosport op de sterke race van zijn coureur: "Over het geheel genomen zijn er nog wat minpunten, maar zijn optreden in Abu Dhabi was positief voor hem."

Boullier zal binnen drie weken een besluit nemen wie naast Robert Kubica de tweede coureur wordt bij Renault. De laatste tijd gaan vooral de namen van Nick Heidfeld, Adrian Sutil en Nico Hülkenberg rond om het tweede stoeltje in beslag te nemen. "Er is meer kans voor Vitaly dan voor hen", aldus Boullier.