Sterk Frankrijk verslaat Engeland op Wembley

Het lukt Fabio Capello maar niet om Engeland aan de praat te krijgen. De Italiaan verloor met de Engelsen op Wembley in oefenverband met 2-1 van Frankrijk.

Karim Benzema en Mathieu Valbuena zorgen voor de Franse treffers. Vijf minuten voor tijd deed Peter Crouch voor Engeland nog wel wat terug, maar de treffer kwam te laat om Frankrijk nog in de problemen te brengen.

Niet alleen het resultaat, maar vooral ook het spel van Engeland was teleurstellend. Frankrijk was op Wembley gewoon de veel betere partij. Benzema bracht Les Bleus dan ook verdiend op voorsprong. Na rust zorgde Valbuena op aangeven van Bacary Sagna voor 2-0. Invaller Peter Crouch bracht met zijn eerste balcontact nog wel de spanning terug, maar ondanks een opportunistische speelwijze leidde dat niet tot nog een treffer.

Zweden en Duitsland kwamen in Göteborg niet tot scoren. Duitsland had gedurende de wedstrijd wel een overwicht, maar slaagde er niet in grote kansen te creëren. Zweden beperkte zich vooral tot verdedigen, maar kreeg wel de grootste mogelijkheden. Pontus Wernbloom en Ola Toivonen hadden hun vizier echter niet op scherp. De Duitse invaller Toni Kroos kreeg ver in de tweede helft ook nog een goede mogelijkheid, maar hij stuitte op PSV-doelman Andreas Isaksson.

Ook bij Roemenië-Italië kwam er geen winnaar. Het duel eindigde in 1-1. De Roemenen kwamen de eerste helft verdiend op voorsprong via Ciprian Marica. Diep in de tweede helft kwamen de Italianen op gelijke hoogte. Nadat hij eerder al een kans had gemist, knikte Fabio Quagliarella uit een corner van Andrea Pirlo de gelijkmaker binnen.

Karim Benzema viert zijn doelpunt tegen Engeland (Foto: Novum)