Van Bommel: "Minuten nodig om in topvorm te geraken"

Mark van Bommel wil de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Turkije woensdag gebruiken om wedstrijdritme op te doen. De aanvoerder van Oranje is hersteld van een knieblessure, maar bleef zondag in de wedstrijd van Bayern München tegen FC Nürnberg op de reservebank.

"Ik moet minuten maken om zo snel mogelijk in topvorm te geraken", zegt Van Bommel tegen het boulevardblad TZ. Van Bommel wil woensdag het liefst een helft spelen. "Ik heb overlegd met Louis van Gaal, voorzitter Karl-Heinz Rummenigge en president Uli Hoeness en we hebben gekeken wat het beste is voor mij en de Bayern. Onze conclusie was dat het slim is om 45 minuten te spelen."

De 33-jarige middenvelder was teleurgesteld dat hij zondag niet in actie kwam. Hij zat voor het eerst weer bij de selectie van Bayern, nadat hij ruim een maand geleden geblesseerd raakte. "Voor een speler is het nooit goed als hij niet speelt. Maar de situatie zat ook niet mee." Van Gaal zou Van Bommel eigenlijk een invalbeurt gunnen, maar doordat verdediger Martin Demichelis geblesseerd raakte, moest de coach dat plan aanpassen.