Preud'homme: "Misschien beetje vermoeidheid"

Michel Preud'homme leed in zijn dienstverband bij FC Twente de eerste competitienederlaag. De Belg weigerde met de beschuldigende vinger naar Thilo Leugers te wijzen.

NAC Breda was met 2-1 te sterk voor de landskampioen, dat vorig seizoen in Breda kampioen werd. Preud'homme reageerde rustig voor de camera van Eredivisie Live. "Hoe de nederlaag komt? Omdat wij in de tweede helft veel te weinig gevoetbald hebben."

"In de eerste helft vond ik het een goede wedstrijd van ons. In de tweede helft hebben we de kat uit de boom gekeken. Dan neem je het risico dat het 1-1 wordt. De 2-1 komt daar weer na, al kan het ook nog 2-2 worden met die kopbal van Douglas. Maar de problemen ontstaan omdat we te ver achteruit liepen."

"Misschien is het een beetje vermoeidheid", besloot Preud'homme, die geen andere orders had gegeven in de tweede helft. "De bedoeling was om net zoals voor rust te spelen." Over de blunder van Leugers wilde de trainer niet te veel kwijt. "Dat is gebeurd. Het was een slechte pass, maar we gaan daar niet lang over praten. Hij heeft een goede wedstrijd gespeeld tegen Leonardo. De ploeg is nu solidair met hem."