Webber: "Kampioenschap is nog niet beslist"

Mark Webber zal morgen de Grand Prix van Abu Dhabi van plaats vijf aan gaan vangen. Vooraf werd gedacht dat de Australiër met zijn Red Bull-teamgenoot vanaf de eerste tijd zou mogen vertrekken, maar hij kwamsnelheid tekort. Toch waarschuwt hij dat het kampioenschap nog zeker niet beslist is.

Fernando Alonso gaat aan de leiding in de titelstrijd met 246 punten. Webber volgt op acht punten, terwijl polesitter Sebastian Vettel op 231 staat. Een overwinning levert 25 punten op. De nog niet geheel voor de titel uitgeschakelde Lewis Hamilton start morgen als tweede, voor Alonso en uittredend kampioen Jenson Button.

Webber wil niet bijvoorbaat al de handdoek in de ring gooien. "Een vijfde plaats is niet best. Ik had uiteraard graag wat verder naar voren gestaan, maar kon niet op tempo komen. Er kan echter nog van alles gebeuren," zei de Australiër tegen de BBC. "We hebben eerder races gezien met onverwachte wendingen. De strijd is vandaag niet beslist. Een hogere klassering had meer vertrouwen gegeven, maar het belangrijkste is dat ik nog meedoe."