Deelnemersveld WK clubteams bekend

Met de winst van Seongnam Iihwa Chunma in de Aziatische Champions League en de eindoverwinning van TP Mazembe in de Afrikaanse Champions League zijn alle acht deelnemers bekend die zullen strijden tijdens het WK voor clubteams.

TP Mazembe, een ploeg uit Kongo, verdiende vanavond het laatste ticket voor het WK voor clubteams. Nadat de ploeg de eerste wedstrijd in de finale van de Afrikaanse Champions League met 5-0 won van het Tunesische Espérance ST, eindigde de tweede ontmoeting in 1-1.

De Europese afvaardiging bestaat uit Internazionale, aangezien de Italiaanse ploeg vorig seizoen de Champions League in Europa wist te winnen. Samen met het Zuid-Amerikaanse Internacional, winnaar van de Copa Libertadores, zullen zij in de halve finales instromen.

Seongnam Iihwa, TP Mazembe en het Mexicaanse Pachuca beginnen in de kwartfinales aan het toernooi. Gastclub Al-Wahda, afkomstig uit de Verendigde Arabische Emiraten, en Oceanisch kampioen Hekari United moeten in een onderling duel uitmaken wie zich bij deze drie teams zal toevoegen.

Het WK voor clubteams wordt van 8 tot 18 december gehouden in de Verenigde Arabische Emiraten. FC Barcelona wist het WK voor clubs vorig seizoen te winnen, maar de Catalaanse ploeg kan de titel dit jaar niet verdedigen.