Uitslagen Italië speelronde 9

Dit weekend en vandaag is in Italië de negende speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na negen speelronden.

AC Milan - Juventus

Juventus heeft het gat met AC Milan zaterdag verkleind naar twee punten. De Oude Dame won in San Siro knap met 1-2. AC Milan was het eerst dichtbij de openingstreffer, want Zlatan Ibrahimovic zag een inzet na zeven minuten op de lat terechtkomen. De bezoekers uit Turijn kwamen daarna beter in de wedstrijd en dat resulteerde na 24 minuten in de 0-1. Fabio Quagliarella kopte fraai raak nadat hij een kopduel van Luca Antonini won.

Na die treffer was AC Milan opnieuw twee keer dichtbij een doelpunt, maar het ontbrak de thuisclub aan geluk. Halverwege de tweede helft kwam Juventus zelfs op 0-2 via Alessandro Del Piero. De sterspeler van de Oude Dame mikte raak na een misser van Antonini.

De Italiaanse verdediger maakte zijn fout enigszins goed toen hij na 82 minuten de assist gaf voor de aansluitingstreffer van Ibrahimovic. De Zweed passeerde doelman Marco Storari met een kopbal. Verder dan 1-2 kwam Milan echter niet.

Palermo - Lazio Roma

Lazio heeft in het hol van de leeuw weten te winnen van Palermo (0-1). Voorlopig kan niemand de biancocelesti van de eerste plaats stoten. Na 27 minuten spelen wist de bezoeker uit Rome de leiding te nemen tegen de rosanera. Een vrije trap van Cristian Ledesma werd vlak voor het doel van Palermo geplaatst. André Dias reageerde goed en met een volley bracht hij Lazio op voorsprong.

Alhoewel Palermo een aantal kansen kreeg, wist Lazio de voorsprong te handhaven. Het werd voor de biancocelesti echter een benarde situatie, toen Giuseppe Biava in de tweede helft met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Desondanks hield de ploeg van Edoardo Reja de voorsprong tot het eindsignaal vast.

De drie punten betekenen voor Lazio een vorstelijke eerste plaats in de Serie A. De Romeinen staan vijf punten boven nummer twee, regerend landskampioen Internazionale.