Uitslagen Italië speelronde 7

Dit weekend is in Italië de zevende speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na zeven speelronden.

Bari - Lazio Roma

Lazio Roma heeft de eerste plaats heroverd op AC Milan. De Romeinen wonnen zondagavond op bezoek bij Bari (0-2). Biancocelesti hebben door de overwinning twee punten voorsprong op de Milanezen. Lazio boekte in Bari de vijfde overwinning van het seizoen. De formatie van Edoardo Reja had in de eerste helft moeite om los te komen van de thuisploeg. De nummer veertien van de Serie A speelde gegroepeerd in het eigen San Nicola. Lazio vond aanvankelijk geen weg langs de ervaren Belgische Bari-doelman Jean-Francois Gillet.

Gillet moest na de pauze alsnog capituleren. Stefano Mauri vond de Braziliaan Anderson Hernanes, die met rechts binnenschoot: 0-1. Hernanes was met zijn treffer wederom belangrijk voor Lazio. De spelmaker leidde de uitoverwinning in bij Bari. De bezoekers uit Rome beslisten het duel tien minuten na het openingsdoelpunt. Mauri was wederom de aangever bij een treffer van Lazio. Ditmaal vond hij kersvers Italiaans international Sergio Floccari. De spits maakte afgelopen week deel uit van de Italiaanse nationale ploeg. De selectie voor La Squadra Azzurra had Floccari goed gedaan. De aanvaller gooide de wedstrijd in het 'slot' tegen Bari: 0-2.

Cagliari - Internazionale

Inter wist niet met overtuigende cijfers van Cagliari te winnen, maar bleek sterk genoeg om met drie punten terug te keren naar Milaan. De ploeg van Rafael Benítez had (wederom) veel te danken aan de kwaliteiten van Samuel Eto'o. De Kameroense sterspeler scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na 38 minuten kreeg de voormalige spits van FC Barcelona de gelegenheid om zijn scorend vermogen te laten gelden. Eto'o wist de bal in het vijandelijke doelgebied op te pikken, te controleren en vervolgens toe te slaan. Met de voorsprong was het vertrouwen van de nerazzurri ineens een stuk groter. De regerend landskampioen van Italië kreeg de laatste minuten tot de rust nog een aantal kansen en ook in de tweede helft straalde Inter voldoende vertrouwen uit. De score bleef echter op 1-0 steken.