Nederland Europees kampioen korfbal

Nederland is voor de vierde maal in evenzoveel edities Europees kampioen korfbal geworden. In een spannende wedstrijd werd België met 25-21 verslagen.

De Belgen, die volgens Nederland nooit eerder over zo'n goed team beschikten, werden daarom niet onderschat. Nederland nam direct een voorsprong en liep in de eerste helft uit naar 11-6. Daarna kwamen de Belgen langzaam terug en bij rust was het 15-12.

In de tweede helft leek België zelfs even langszij te kunnen komen en werd het verschil teruggebracht tot één punt achterstand. Toen gaf Nederland echter weer gas en liep het weer snel uit. In de slotfase was de wedstrijd gespeeld en bleef de voorsprong vier tot vijf punten.

Vlak voor tijd kreeg Leon Simons een publiekswissel. De recordinternational neemt na 94 interlands en een carrière van twintig jaar afscheid van het korfbal.