'Schlemiel' Mignot: "Ik voelde me belachelijk"

Dinsdagavond gebeurde er, tijdens het Champions League-duel tussen Ajax en AJ Auxerre (2-1), iets opvallends. Jean-Pascal Mignot, uitkomend voor de Fransen, kreeg een rode kaart zonder ook maar een bal geraakt te hebben.

In de slotfase van het duel liep de arbiter van dienst, Olegário Benquerença, naar de zijkant van het veld. Ajax stond op het punt een corner te nemen, maar Mignot riep een aantal leuzen richting Luis Suárez. De scheidsrechter toonde de Fransman vervolgens een gele kaart.

Mignot was hier echter niet blij mee en weigerde zijn rugnummer te tonen. Dit leverde hem prompt een tweede prent op, waardoor hij direct kon gaan douchen. De verdediger heeft in de Franse sportkrant L'Équipe zijn spijt inmiddels betuigd.

"Ik schaam me," aldus de 29-jarige voetballer. "Op zo'n moment wil je gewoon heel klein worden want je voelt je belachelijk. Suárez was bezig aan zijn gebruikelijke show, en ik reageerde daar op. Het was niet beledigend bedoeld, maar mijn reactie was wel heftig. Dat was achteraf bekeken niet zo slim van me. Een blunder wil ik het zelfs noemen."