"City heeft alles in zich om een topclub te worden"

Arsenal-aanvoerder Cesc Fàbregas denkt dat rivaal Manchester City binnen een paar seizoenen kan uitgroeien tot een Europese topclub.

"Elke club kiest zijn eigen politiek en de manier waarop wedstrijden gewonnen moeten worden", zegt Fàbregas tegen Engelse media. "City heeft veel geld beschikbaar. Daar maken ze gebruik van. Het is niet de manier waarop Arsenal te werk gaat. Maar we moeten respecteren hoe City politiek bedrijft."

De middenvelder van Arsenal denkt niet dat City op korte termijn successen oogst. "Je kunt niet binnen één jaar succes kopen. Ze hebben een paar jaar nodig om iedereen op één lijn te krijgen. Dat is niet gemakkelijk. Een team staat niet na één of twee seizoenen. Desondanks doen ze het nu er goed in de Premier League."

"Ze hebben alle ingrediënten om een topclub te worden. Ze worden in de komende jaren een grote concurrent voor ons. Wij hebben onze eigen stijl. We spelen het voetbal dat wij willen spelen. We gaan elke wedstrijd voor de overwinning, zowel tegen de rijkste club van de wereld als de armste club", besluit Fàbregas .