El Ahmadi: "Dit kan zo niet langer"

Karim El Ahmadi vertrok voorafgaand aan de start van het seizoen in 2008/2009 naar Feyenoord en speelde in twee seizoenen 48 competitiewedstrijden. Inmiddels zit de Marokkaanse middenvelder op de bank, omdat trainer Mario Been de voorkeur aan Kamohelo Mokotjo geeft.

"Zo doorgaan heeft geen zin," is de duidelijke taal van El Ahmadi, die zich niet in de rol van reserve kan vinden. "Ik ben 25 jaar en moet spelen. Ik wil de club en de supporters niet in de steek laten, maar voor alle partijen is het logisch als er snel een oplossing wordt gevonden."

Feyenoord zou anderhalf miljoen euro voor El Ahmadi willen hebben, indien een club zich voor de speler meldt. Dat betekent wel dat de ploeg uit Rotterdam-Zuid flink verlies op de middenvelder maakt. In 2008 werd de speler voor het bedrag van vijf miljoen euro overgenomen van FC Twente.

"Ik snap dat jongens die op de bank zitten graag willen spelen," aldus Been, die zich met deze uitspraak even tot de reserves richtte. "Maar dat ligt niet aan mij. Jongens die buiten de boot vallen, kunnen twee dingen doen: dat accepteren of mijn ongelijk bewijzen. Ik hoop op het laatste."