Debuutalbum Sieneke zo goed als af

Het eerste album van Songfestivaldeelnemer Sieneke is zo goed als af. "Afgelopen maandag hebben we een luistersessie gehad. Ik ben heel blij met het resultaat", vertelde de 18-jarige vrijdag in Koffietijd. Sienekes debuutalbum moet eind deze maand in de winkel liggen.

De Nijmeegse heeft het roer omgegooid. Aanvankelijk dacht Sieneke dat haar album in het verlengde van het Songfestivalnummer Ik Ben Verliefd (Shala Lie) zou liggen, maar daarvan is de tiener teruggekomen. "Ik wil verder met het volksrepertoire. Dat is wel een grote stap, maar ik wil die poging wagen om te laten zien waar mijn hart ligt."

Sienekes eerste single Blijf Vannacht Bij Mij gaat over een hete nacht. Ondanks de volwassen teksten hoopt Sieneke dat kinderen haar muziek nog steeds luidkeels meezingen. "Zelfs 4-jarigen zongen Shala Lie mee. Speciaal voor hen heb ik mijn nieuwe clip opgenomen in de Efteling. Dat herkennen ze, en dan zingen ze snel weer mee."

Van alle kritiek op haar uiterlijk trekt Sieneke zich niet al te veel aan. "Natuurlijk doet het je wel wat, maar ik zing, ik ben geen model. Ik draag toch enkel kleren die ik zelf leuk vind. Als ik mijn kleding niet leuk vind, voel ik me er ook niet prettig in."


Sieneke (Foto: Novum)