Meeste Gouden Kalf-nominaties voor Joy

De film Joy is de grootste kanshebber bij de uitreiking van de Gouden Kalveren vrijdag in Utrecht. De film is zeven keer genomineerd. De nominaties voor de Grote Prijs van de Nederlandse Film zijn dinsdagavond tijdens de Talkshow van het Nederlands Film Festival bekendgemaakt.

De film Tirza is vijf keer genomineerd. De jury reikt de Gouden Kalveren uit in zeventien categorieën. In de categorie Beste Speelfilm gaat het tussen Joy, Komt een vrouw bij de dokter en Lang en gelukkig.

Dragan Bakema (Hunting & Zn), Barry Atsma (Komt een vrouw bij de dokter) en Gijs Scholten van Aschat (Tirza) strijden om de titel Beste Acteur. Carice van Houten (De gelukkige huisvrouw), Maria Kraakman (Hunting & Zn) en Samira Maas (Joy) zijn genomineerd voor Beste Actrice.

Naar het Gouden Kalf voor Beste Regie dingen Mijke de Jong (Joy), David Verbeek (R u there) en Rudolf van den Berg (Tirza) mee.

De winnaars van de Gouden Kalveren worden vrijdag bekendgemaakt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. De VPRO doet rechtstreeks verslag van de uitreiking vanaf 20.30 uur op Nederland 3.

Meeste Gouden Kalf-nominaties voor Joy
Meeste Gouden Kalf-nominaties voor Joy (Foto: ANP)