KNVB oneens met vroeg affluiten door Van Sichem

De KNVB is het er niet mee eens dat scheidsrechter Tom van Sichem zaterdag vroeg affloot, maar laat het resultaat van de wedstrijd ongemoeid. Het duel tussen VVV-Venlo en FC Twente eindigde na precies negentig minuten in 1-2.

De wedstrijd was eerder stilgelegd wegens spreekkoren. VVV, dat op jacht wilde naar de gelijkmaker, vond dat er zoals gebruikelijk wel een paar minuten langer doorgespeeld kon worden. Van Sichem liet na afloop weten er de voorkeur aan te geven om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Volgens de voetbalbond bepaalt de arbiter wanneer een wedstrijd eindigt. Wel heeft Van Sichem de internationale richtlijnen genegeerd. Volgens die richtlijnen komt er altijd extra speeltijd bij.

De wedstrijd tussen de Noord-Limburgers en de landskampioen werd gestaakt nadat de Venlose fans boos waren omdat de scheidsrechter hun club geen strafschop gaf. Na de hervatting trok Van Sichem geen extra tijd bij wat vooral bij verliezer VVV tot ophef leidde.

Dat was voor de KNVB reden om de zaak te bespreken en via een persbericht duidelijk te maken dat de situatie niet meer te veranderen is. Wel is Van Sichem door de technische staf van de KNVB aangesproken op zijn besluit. Komend weekeinde is de arbiter reserve, maar dat heeft volgens de bond niets met afgelopen weekeinde te maken. De weken daarna staat Van Sichem weer gewoon ingepland.