Devolder niet naar WK wielrennen

Stijn Devolder doet in oktober niet mee aan het WK wielrennen, dat in Australië wordt gehouden. Dit heeft de Belg vandaag aan de bondscoach laten weten. De renner, die volgend seizoen voor Vacansoleil uitkomt, wordt vervangen door Leif Hoste.

"Ik kan daar niets uitrichten", was de duidelijke taal van Devolder. "Ik heb bewust tot na dit weekend afgewacht. Parijs-Brussel en Fourmies leerden mij dat ik momenteel te vermoeid en niet in vorm ben."

"Ik was de afgelopen dagen wel wat grieperig, maar ik had gedacht dat ik met wat extra rust toch frisser zou zijn. Dat is niet het geval. In de huidige omstandigheden kan ik op het WK niets gaan uitrichten. Het is niet eerlijk tegenover Gilbert als ik zo ver zou reizen en hem dan niet kan helpen."

Hoste zal alleen op de wegrit in actie komen, waardoor de Belgen nog een gat hebben bij de tijdrit. De vervanger van Devolder is in elk geval vol vertrouwen. "Ik heb 'Ja' gezegd. Ik voel me in mijn sas en ben bereid voor Gilbert tot op de bodem te te gaan."