Ibrahimovic begint vol ambitie bij Milan

Zlatan Ibrahimovic staat aan de vooravond van zijn debuut voor AC Milan. De 28-jarige Zweed kan zaterdagavond in het uitduel met Cesena zijn eerste minuten voor het elftal van Massimo Allegri maken.

Hij heeft er alle vertrouwen in dat hij een succesvolle periode bij Milan tegemoetgaat. "Ik ben naar Milanello gekomen om vele prijzen te winnen", zegt de van Barcelona overgekomen spits.

Het hoofddoel voor komend seizoen is het winnen van de Champions League. "Een lastige opgave", zegt de lange spits. "Maar niet onmogelijk. Deze competitie wordt beslist op kleine details en geluk. Ik heb teams de beker zien winnen, waarvan ik het nooit gedacht had."

Naast Ibrahimovic kwam ook Robinho de zevenvoudige winnaar van de cup met de grote oren versterken. Aangezien Milan ook al over de balvirtuozen Ronaldinho en Alexander Pato beschikt, is er geen gebrek aan creatieve aanvallers. Volgens de Zweed verstoort dat de balans in het elftal niet. "De aanval is de beste verdediging. Dat is mijn filosofie. We moeten van onze eigen kracht uitgaan."

Milan startte het seizoen goed met een 4-0 overwinning op Lecce. In de Champions League is het één van de tegenstanders van Ajax. Op 28 september keert Ibrahimovic terug naar de ArenA, de plek waar hij drie seizoenen furore maakte. In de zomer van 2004 vertrok hij naar Juventus.