Bondscoach Capello na EK 2012 met pensioen

De Engelse bondscoach Fabio Capello zet na het EK van 2012 in Oekraïne en Polen een punt achter zijn trainerscarrière. De 64-jarige Italiaan beschouwt het eindtoernooi als zijn laatste kunstje. "Daarna wil ik genieten van mijn leven als gepensioneerde", zei Capello tegen Sky Sports.

"Ja, ik stop absoluut", antwoordde Capello resoluut op de vraag of het EK zijn laatste toernooi als trainer wordt. "We moeten ons natuurlijk eerst nog wel kwalificeren, maar daarna ben ik gewoon te oud."

Capello bleef gewoon in dienst van de Engelse voetbalbond na het teleurstellend verlopen WK in Zuid-Afrika, waar de Britten in de achtste finale werden uitgeschakeld door Duitsland. Na een doorgevoerde verjongingskuur hoopt Capello op het EK wel succesvol te zijn. Engeland begon alvast goed door de eerste twee kwalificatiewedstrijden te winnen.

Capello heeft als trainer een imposante lijst clubs op zijn cv staan. De Italiaan was als coach werkzaam bij AC Milan, Real Madrid, Juventus en AS Roma. Hij werd met al deze clubs landskampioen en won met Milan in 1994 de Champions League.