L. De Jong: "Stiekem denk ik weleens aan Oranje"

Luuk de Jong droomt van een plaats in het Nederlands elftal. De jonge spits van FC Twente ziet de concurrentie echter toenemen.

Bij Jong Oranje maken De Jong, Bas Dost en Ricky van Wolfswinkel een goede ontwikkeling door. Zij bepalen mogelijk wie in de toekomst de spitspositie invult bij het 'grote' Oranje. "Na Klaas-Jan Huntelaar is het een tijdje stil geweest, maar nu zie je toch weer talentvolle spitsen die komen bovendrijven", zegt De Jong tegen Voetbal International.

"Luc Castaignos van Feyenoord is nog wat jonger, maar komt er ook aan. Het zijn allemaal spitsen met specifieke kwaliteiten. Van Wolfswinkel heeft gevaarlijke loopacties, Dost is kopsterk en een goede kaatser en ik ben weer wat veelzijdiger", vervolgt de aanvaller van Twente, die in de Eredivisie op dreef is met vier doelpunten.

"Als iedereen zich blijft ontwikkelen zoals de laatste tijd, wordt het heel interessant om te zien wie de toekomstige spits wordt van Oranje. Stiekem denk je daar wel eens aan. Ricky ging vorige maand al mee naar Oekraïne. Maar ik voel me prima bij Jong Oranje. We kunnen ons via de play-offs plaatsen voor het EK in Denemarken."

De jongere broer van Ajacied Siem de Jong ziet het EK als mogelijk opstap. "Ook dat toernooi is een prima motivatie om keihard te blijven werken. Op zo'n EK speel je harde wedstrijden die goed zijn voor je ontwikkeling. Bovendien kun je je in de kijker spelen, want de hele internationale voetbalwereld zit daar op de tribune."