FC Utrecht wil Australische club overnemen

FC Utrecht wil mede-eigenaar worden van de Australische A-league club Brisbane Roar. Dat meldt de Australische krant Courier Mail. De Utrechters zijn bereid veertig procent van de aandelen te kopen. In ruil daarvoor wil Utrecht jonge talenten laten rijpen in Brisbane. De onderhandelingen zouden al in een vergevorderd stadium zijn.

In november meldt een delegatie van FC Utrecht zich in Australië om verder te onderhandelen. De opzet is dat de Domstedelingen net als de huidige eigenaren veertig procent van de aandelen in handen krijgen. Voor de andere twintig procent wordt een externe investeerder gezocht. De Australische voetbalbond, dat Brisbane Roar financieel ondersteunt, heeft erop aangedrongen het bod van Utrecht te accepteren.

FC Utecht en Brisbane Roar deden van het voorjaar al zaken met elkaar, toen de huidige nummer negen van de Eredivisie voor 1,8 miljoen Australische dollars, bijna 1,3 miljoen euro, Tommy Oar, Michael Zullo en Adam Sarota overnam. Dat bleek van vitaal belang voor de noodlijdende club die uitkomt op het hoogste niveau. Oar en Sarota hebben al hun debuut voor de ploeg van trainer Ton du Chautinier gemaakt.