O'Grady verlaat Saxo Bank

Stuart O'Grady verlaat aan het einde van het seizoen Team Saxo Bank. Het besluit van de 37-jarige veteraan staat los van de gebeurtenissen van gisteren. Ploegleider Bjarne Riis zette hem en Andy Schleck uit de Vuelta a España, vanwege ongeoorloofd alcohol gebruik.

''Heel jammer dat mijn huwelijk met Saxo Bank, nadat ik zes jaar de ballen uit m’n broek heb gefietst, zo moet eindigen'', laat O’Grady weten aan de Australische krant The Australian.

O'Grady wordt met meerdere ploegen in verband gebracht. Zo zou er contact zijn met de nieuwe ploeg rondom de broertjes Schleck. Eveneens zou de nieuwe Australische ploeg Fly V interesse hebben in de diensten van de Australiër. Volgende week zal O'Grady bekend maken waar hij volgend jaar zal rijden.

Ook komt de renner nog even terug op de omstreden verwijdering van O'Grady en Schleck uit de Vuelta. Ploegleider Riis verklaarde eerder dat de renners tot vijf uur in de kroeg zouden hebben gezeten. ''Uit de verhalen in de pers maak ik op dat we het de hele nacht op een zuipen hebben gezet. We verlieten om 22 uur ’s avonds het hotel en dronken twee biertjes. Zijn we tot 5 uur 's ochtends op pad geweest? Onzin'', zegt de Australiër.