Nederlandse selectie WK wielrennen bekend

Bondscoach Leo van Vliet heeft vandaag de selectie voor het WK wielrennen in Geelong bekend gemaakt. Zes renners waren al zeker van deelname, de laatste drie zijn nu ook bekend. Naast de al zekere Koos Moerenhout, Jos van Emden, Lars Boom, Karsten Kroon, Sebastian Langeveld en Niki Terpstra zijn nu ook Koen de Kort, Steven Kruijswijk en Laurens ten Dam verzekerd van deelname aan de wegwedstrijd.

Van Vliet had een lastige keuze te maken over de laatste drie plekkken. Renners als Johnny Hoogerland, Tom Leezer, Maarten Tjallingii, Wout Poels, Martijn Maaskant en Michel Kreder vielen af. Robert Gesink had zelf aangegeven zich te willen richten op de najaarsklassiekers. Bram Tankink gaf aan dat het parcours niet bij hem paste. Pieter Weening en Bauke Mollema konden niet worden geselecteerd in verband met blessureleed.

Het WK wordt van 29 september tot en met 3 oktober verreden in Melbourne, Australië. Moerenhout en van Emden rijden donderdag september de tijdrit. De negen geselecteerden rijden op zondag 3 oktober de 259,9 kilometer lange wegwedstrijd.

Naam Ploeg
Lars Boom Rabobank
Laurens ten Dam Rabobank
Jos van Emden Rabobank
Koen de Kort Skil-Shimano
Karsten Kroon BMC Racing Team
Steven Kruijswijk Rabobank
Sebastian Langeveld Rabobank
Koos Moerenhout Rabobank
Niki Terpstra Team Milram