Lotus laat 16-jarige Jeffri met F1-bolide testen

Lotus Racing heeft de 16-jarige Nabil Jeffri gisteren in Duxford met een Formule 1-auto laten testen. De Maleisiër is hiermee de jongste coureur ooit die met een F1-bolide gereden heeft. Hij maakt deel uit van het AirAsia ASEAN Driver Development programme.

Jeffri voerde in Engeland een aerodynamische test in rechte lijn uit en oefende de pitstops bij Lotus. Hij kreeg gedurende de dag veel aanwijzingen van Heikki Kovalainen en Fairuz Fauzy. "Ik heb één van de beste dagen uit mijn leven gehad en ik wil Lotus bedanken dat ze me de kans hebben gegeven om te rijden. Ik moet wel toegeven dat de eerste keer dat ik naar buiten ging het wat eng was, omdat het accelereren en het remmen veel heftiger is dan normaal. Maar na een tijdje voelde ik me op mijn gemak en konden we de geplande dingen uitvoeren," zei de jongeling.

Hij is overigens niet de enige rijder die deze week met een Formule 1-bolide gaat rijden. Giancarlo Fisichella zal op Vairano een test uit gaan voeren voor Ferrari, terwijl Force India Adrian Sutil laat rijden op Silverstone.