'Hughes nieuwe trainer Fulham'

Volgens de BBC zal de Engelse voetbalclub Fulham binnen 48 uur Mark Hughes als nieuwe trainer presenteren. Hughes was echter niet de eerste keuze van de club uit Londen, die eerder tevergeefs Martin Jol van Ajax probeerde over te nemen.

De voormalige aanvaller van Manchester United en FC Barcelona zat sinds december 2009 zonder werk, toen hij werd ontslagen bij Manchester City. De BBC wist ook te melden dat de Welshman zijn staf van zijn tijd bij Man City mee zal nemen. Bovendien gaan er geruchten dat een aantal spelers die bij City nauwelijks meer aan het spelen toekomen de overstap naar de nieuwe club van hun oude manager zouden maken, onder wie Craig Bellamy, Roque Santa Cruz en Stephen Ireland.

Na een lange carrière als speler begon Mark Hughes in 1999 zijn loopbaan als coach van het nationale elftal van Wales. Nadat hij Euro 2004 net niet wist te bereiken met zijn land stapte hij over naar het clubvoetbal, waar hij bij de Blackburn Rovers aan de slag ging. Met die club bereikte hij Europees voetbal en kwam hij ook tot de halve finale van de FA Cup. In 2008 stapte hij over naar het steenrijke Manchester City, maar na slechts 18 maanden moest hij noodgedwongen plaatsmaken voor Roberto Mancini.

Hoewel Fulham niet de rijkdommen heeft zoals die bij Manchester City aanwezig zijn hoeft Hughes niet op een slecht team te rekenen. Onder de onlangs naar Liverpool overgestapte Roy Hodgson ontpopte Fulham zich tot een stabiele subtopper in de Premier League en werd ook de finale van de Europa League behaald. Deze werd echter verloren van Atlético Madrid.