Familiefoto's Brits koningshuis op internet

Het Britse koningshuis deelt sinds zondag familiefoto's met het grote publiek via foto-website Flickr. Dat heeft een woordvoerster van de koninklijke familie zondag bekendgemaakt.

Op de website zijn ruim zeshonderd foto's geplaatst, die vanaf nu continu aangevuld worden. Naast foto's uit het recente nieuws, zijn er ook babyfoto's te vinden van de koningin en officiële portretfoto's van koning George VI. Een van de oudste foto's op de website is die van koningin Victoria en prins Albert, genomen in Buckingham Palace in het jaar 1854.

Volgens een woordvoerster is Flickr het nieuwste middel van de Britse koninklijke familie om mee te gaan met de tijd. In 2007 lanceerde het Britse koningshuis al een eigen videokanaal op YouTube. Sinds 2009 is het koningshuis ook actief op berichtenwebsite Twitter. De foto's van de Britse koninklijke familie zijn hier te zien.

Liefhebbers van de Nederlandse koninklijke familie moeten het doen met een videokanaal op YouTube, dat in maart werd gelanceerd. Het kanaal biedt zowel historisch als actueel beeldmateriaal over het werk van leden van het Koninklijk Huis. De oudste beelden zijn van de dag van de inhuldiging van koningin Wilhelmina in 1898.