Nog geen akkoord Ajax en Bayern over Van der Wiel

Volgens VI.nl hebben Ajax en Bayern München zojuist een akkoord bereikt over een overgang van Gregory van der Wiel naar de Duitse club. De speler moet zelf na het WK nog in gesprek met de ploeg van Louis van Gaal.

Bayern zou de Amsterdamse club een bedrag van zeventien miljoen moeten betalen. Dit bedrag kan meer worden, indien Der Rekordmeister volgend seizoen prijzen weet te pakken. Bij een eventuele winst van de Champions League, strijkt Ajax nog eens drie miljoen op. Mocht de Duitse ploeg landskampioen worden, dan ontvangen de Amsterdammers nog eens een miljoen euro.

Van der Wiel dankt de interesse van Bayern aan zijn sterke optreden afgelopen seizoen bij Ajax en zijn goede wedstrijden tijdens het WK in Zuid-Afrika. De rechtsback kan in Duitsland een contract van drie jaar ondertekenen, maar de Amsterdammer wil pas na het WK rond de tafel met Bayern.

Update 13:40 uur

"Ajax heeft nog geen bod op Gregory van der Wiel ontvangen van Bayern München." Dat zegt de algemeen directeur van de Amsterdammers, Rik van den Boog, volgens het Algemeen Dagblad in een eerste reactie op het nieuws dat de twee clubs er al uit zouden zijn.