Del Bosque: "Loodzware finale tegen Oranje"

Spanje rekende in de halve finale af met Duitsland. Bondscoach Vicente Del Bosque was tevreden over de prestatie van zijn team.

Del Bosque zag Carles Puyol de wedstrijd beslissen met een kopbal. De Spanjaarden konden vervolgens verder uitlopen, maar in aanvallend opzicht werd te nonchalant omgesprongen met de enorme hoeveelheid ruimte voorin.

De bondscoach van Spanje heeft het vizier al op de finale. "Zowel de verdedigers als de aanvallers speelden een buitengewoon goede wedstrijd. We moeten alleen niet te vroeg juichen. Er komt nog een finale", aldus Del Bosque.

Spanje treft zondagavond in Soccer City Nederland in de eindstrijd. "We kennen het Nederlandse voetbal goed. Het wordt een loodzware finale", besluit de immer stoïcijnse Spaanse oefenmeester.

David Villa was tevreden over de teamprestatie. "We hebben aangetoond dat we op de belangrijke momenten tot grote hoogte kunnen stijgen. Dit was onze beste wedstrijd tot nu toe op het WK. We hadden met meer treffers verschil moeten winnen", besluit Villa die werd vervangen door Fernando Torres.