Spanje mooiste team, Noord-Korea lelijkste

Spanje is het mooiste team op dit WK, met Italië op een goede, tweede plek. Noord-Korea is echter spuuglelijk. Met de voetbalkwaliteiten van de spelers heeft het echter niets te maken. Een datingsite heeft bezoekers de spelers op hun uiterlijk laten beoordelen.

Relatiebemiddelingssite Beutiful People laat bezoekers via een poll duidelijk maken wat nu het mooiste land is op dit WK. Volgens de poll, waarop nog steeds kan worden gestemd, heeft Spanje met een gemiddelde van 6,06 het mooiste team op dit WK. Italië sleept met een 5,47 het zilver in de wacht, terwijl de VS met een 5,38 het brons in handen krijgt.

Nederland, de verrassing van dit toernooi, komt er bekaaid vanaf. Een vijfde plek, met een schamele 5,22 als rapportcijfer, lijkt het hoogst haalbare. Ook hier winnen we nipt van de Duitsers, die het met een honderdste punt minder moeten doen.

Azië en Afrika staan hier volledig buitenspel. Met een gemiddelde van 3,24 zijn de Noord-Koreanen het lelijkst, op de voet gevolgd door hun zuiderburen, Algerije en Nigeria. De lelijkste Nederlander is overigens Dirk Kuyt. Met een gemiddelde van 3,94 zien de meeste vrouwen hem liever in de kleedkamer blijven.

Meedoen met de poll en Nederland laten stijgen op de lijst? Lees hier hoe je zelf de stemming kunt beïnvloeden