Japanners mogen spelen met de Move

De E3 is niet het enige event in de wereld. In Japan kon men de Move al uitproberen op Japan's World Hobby Fair, waar de nieuwste games, manga en anime werden getoond. Er waren twee games voor de Move te spelen, EyePet en Kung Fu Rider.

De WHF is gratis en er komen meer kinderen op af dan op bijvoorbeeld de E3. De Move was niet zo populair als je de rijen bekeek, games als ModNation en Super Mario Galaxy 2 trokken veel meer aandacht. Iemand van 1up stond een uur in de rij om Kung Fu Rider te mogen spelen. Voor deze game gebruik je maar één Move-controller. Je bestuurt een bebrilde man die in een stoel naar beneden glijdt en moet dan obstakels ontwijken. Het doel van het spel is om het eind van een baan te bereiken. Je stuurt door naar links of rechts te bewegen met de controller en kan ook snelheid maken door een beetje omhoog te schudden. Je kan bukken door een knop in te drukken en door de controller omhoog te zwiepen kun je springen. Ook kun je aanvallen doen op gangsters en oma's door middel van een druk op de Move-button.

Kung Fu Rider lijkt de Move niet optimaal te gebruiken, het zou zo een Wii-game kunnen zijn aldus 1up. Het spel zal ergens in september voor ongeveer veertig dollar uitkomen.