Portugal kiest voor de aanval

Portugal speelt morgen zijn tweede WK-duel tegen Noord-Korea en zal naar verwachting alles op de aanval gaan gooien. Op die manier hoopt de formatie veel doelpunten te maken, die mogelijk van doorslaggevend belang kunnen zijn. De Portugezen zitten namelijk in de zogenaamde Poule des Doods.

"De eerste wedstrijd nemen teams nooit grote risico's", liet de bondscoach van Portugal, Carlos Queiroz, weten. "Een nederlaag heeft direct grote gevolgen. Nu is er geen tijd en ruimte meer om af te wachten. We moeten onze kaarten op tafel leggen."

Brazilië gaat tot op heden aan de leiding in groep G, mede dankzij een zege op Noord-Korea (2-1). Portugal en Ivoorkust zullen zeer waarschijnlijk om plaats twee gaan strijden. Het onderlinge duel tussen deze twee landen eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, waardoor het doelsaldo zwaar mee zal gaan tellen.

De verwachting is dat Simão Sabrosa tegen de Noord-Koreanen in de basis zal starten. In het duel tegen Ivoorkust kwam de speler in de tweede helft in het veld voor Danny. Daarnaast is het nog onzeker of Deco inzetbaar is. De middenvelder kampt met pijntjes aan zijn heup.