LotR Online wordt free to play

Het lijkt een trend, en sommige mensen zien het als een laatste redmiddel voor een stervende game. Lord Of The Rings Online gaat deze herfst geen maandelijks bedrag meer kosten om te kunnen spelen. In een nieuwsbrief worden leden ingelicht over het nieuwe betaalsysteem van de MMO.

Het nieuwe systeem is drastisch anders, en de 'gratis' spelers moeten aardig wat inleveren. Komende herfst zal men opgedeeld worden in 'free', 'premium' en 'VIP' -spelers, waarbij de laatste variant de meeste 'toegang' tot de game heeft. Om een voorbeeld te geven: free spelers hebben maar beperkte hoeveelheid rugzakruimte, een karakterlimiet, een goudlimiet, geen rest-XP en hebben geen toegang tot monsterplay. VIP spelers moeten voor alle mogelijkheden nog een maandelijks bedrag betalen.

Mensen die echter de game gekocht en al een account hebben, worden automatisch opgewaardeerd naar Premium. Mensen die een lifetime subscription hebben afgesloten zijn nu VIP en hoeven ook geen maandelijks bedrag te betalen. Ook krijgen VIP members 500 LOTRO store punten per maand.

Er is een LOTRO store in het leven geroepen, waarmee je punten kan kopen om bijvoorbeeld je account uit te breiden met allerlei items en dergelijke.

Kijk even naar het verschil-in-account-tabelletje en naar de FAQ voor meer informatie.

 LOTRO