"Handsbal Henry kan invloed hebben op Franse ploeg"

Niet Ierland, maar Frankrijk plaatste zich voor het WK. De Fransen zullen niet trots zijn op de manier waarop zij zich plaatsten voor het toernooi in Zuid-Afrika. De handsbal van Thierry Henry was cruciaal voor Frankrijk, maar ook voor Ierland. Arsene Wenger, manager van Arsenal, denkt dat die actie invloed kan hebben op de Franse ploeg tijdens het WK.

Wenger denkt dat het team van Frankrijk mentaal beïnvloed wordt door de handsbal van Henry. "De manier waarop Frankrijk zich plaatste met de handsbal van Henry in de play-off tegen Ierland kan een effect hebben tijdens het eindtoernooi. "Of het de scheidsrechters beïnvloed? Dat zou kunnen", vervolgt Wenger.

"Ik hoop het niet, want zoiets wil je niet in het voetbal. Geschiedenis kan en moet geen rol spelen in wedstrijden als deze. Je wilt dat een scheidsrechter beoordeeld zoals dat hoort. Ik denk daarom niet dat de actie van Henry invloed zal hebben op de arbitrage, maar wel op het mentale vlak van de spelers."

"Als het even niet goed gaat tijdens een wedstrijd, kan het wel eens zo zijn dat de spelers gaan denken: het maakt niet uit, we horen hier eigenlijk toch niet."Frankrijk speelt volgende week vrijdag op de dag van de openingswedstrijd tegen Uruguay. De winnaar van het WK in 1998 neemt het verder op tegen gastland Zuid-Afrika en Mexico.