Van Marwijk: "Je moet in de titel gaan geloven"

Bert van Marwijk staat voor één van de grootste uitdagingen uit zijn trainerscarrière: wereldkampioen worden met het Nederlands elftal. Met OnsOranje keek de bondscoach vooruit op het naderende toernooi.

"Alle praktische zaken zijn geregeld, al kun je niet alles plannen. Dat is misschien ook maar goed. Er zal verveling zijn, er zullen confrontaties zijn. Dat is ook niet erg, daar word je uiteindelijk sterker van. De sfeer die we als staf neerzetten is hierin bepalend, geloof ik. Maar inmiddels kennen de spelers ons wel."

Van Marwijk zegt de gezonde ambitie te hebben wereldkampioen te worden. "Breng je niet het gevoel over dat het kan, dan weet je ook zeker dat je het niet wordt. Terwijl wij hebben laten zien dat we tegen iedereen in staat zijn te kunnen winnen. Je moet in die titel gaan geloven."

"Aan de andere kant ben ik niet iemand die zegt: ik voel dat er iets moois aankomt, jongens. Want dadelijk zijn we al snel weer thuis. Toch is er niets mis met een gezonde ambitie. Een houding van: kom maar op, wij kunnen wel wat. Maar dan zonder dit ook maar enigszins te willen overdrijven", besluit Van Marwijk.