Red Bull: "Beide coureurs schuldig"

Twee dagen na de botsing tussen Sebastian Vettel en Mark Webber tijdens de Grand Prix van Turkije is Red Bull met een verklaring naar buiten gekomen. Hierin geeft het team aan tot de conclusie te zijn gekomen dat beide coureurs schuld hebben aan de crash.

Na de race legde Helmut Marko, de adviseur van het team, de schuld bij Webber, wat hem en het team op veel kritiek kwam te staan, aangezien Vettel degene was die van zijn lijn afweek en niet Webber. Nu de gemoederen wat bedaard zijn en er nog eens goed gesproken en nagedacht is over het incident, laat temabaas Christian Horner weten dat Red Bull tot de conclusie is gekomen dat beide coureurs schuldig zijn aan een botsing die in zijn ogen onnodig was.

"Uiteindelijk winnen we als een team, maar verliezen we ook als team. Dat is wat er in Turkije gebeurde. We hebben de situatie nog eens bestudeerd. Het is duidelijk dat er sprake is van een race-ongeval dat nooit had mogen plaatsvinden."

Horner geeft aan dat Marko, nu hij alle feiten kent, volledig achter deze verklaring staat. Ook laat hij weten dat webber twee ronden voor het incident gevraagd werd om zijn motor minder toeren te laten maken om op die manier brandstof te sparen. Dit kwam hem te staan op een verlies van bijna twee tienden per ronde.

Horner is van plan met Webber en Vettel te gaan praten voor het begin van de Grand Prix van Canada. De gebaren die Vettel maakte om aan te geven dat zijn teamgenoot gek geworden was, zullen dan ook zeker ter sprake komen. "De lucht wordt geklaard", zegt Horner. "Ik kan me de woede bij Vettel wel voorstellen. Hij was natuurlijk gefrustreerd kort na zijn crash. We zullen erover spreken, vooral ook om te leren van de situatie zodat herhaling uitblijft. Teamwerk zou juist ons sterke punt moeten zijn."

Al sinds de crash en de onhandige reactie van Red Bull hierop, gaan de geruchten dat het team liever zou zien dat Vettel wint in plaats van Webber. Horner veegt dit van tafel: "Onze coureurs krijgen gelijke kansen en racen met hetzelfde materiaal. Zo is het altijd gegaan en zo zal het blijven gaan.".