Van Marwijk: "Tevreden over het geduld"

Het Nederlands elftal heeft een goede indruk achtergelaten in de oefenwedstrijd tegen Ghana (4-1). Ook bondscoach Bert van Marwijk was na het duel een tevreden trainer.

"Ik ben vooral tevreden over het geduld dat we hebben opgebracht om te blijven voetballen", vertelde Van Marwijk aan SBS 6. "We bleven de vrije man zoeken op het middenveld. De opbouw was wat traag, dat kan nog sneller, maar ik zie duidelijk verbetering. We kregen langzaam maar zeker controle over de wedstrijd."

Bij balverlies zette Oranje meteen druk op de spelers van Ghana. "Dat doen we heel goed, al heel lang eigenlijk. Vandaag was het uitstekend", vervolgt Van Marwijk, die alleen wat kritiek had op de achterhoede. "Als je onder druk komt te staan achtering moet je soms de lange bal geven. We willen er vaak via de opbouw uit zien te komen. Dat kan soms sneller. Daar zaten goede en mindere fases in."

Aan de linkerkant koos de bondscoach opvallend voor Ibrahim Afellay. "Hij heeft het goed gedaan. Hij vult die positie in op zijn manier. In de wedstrijd tegen Mexico had hij meer diepte. Rafael van der Vaart viel goed in. Hij hield ook goed de diepte en hield bezetting voor de goal."

"We moeten nu toegroeien naar vastigheden. Iedereen moet weten wat hij moet doen. Ik verheug me op zaterdag", waren de afsluitende woorden van Van Marwijk, die doelde op de uitzwaaiwedstrijd tegen Hongarije.