Oranje-internationals mogen twitteren tijdens WK

De internationals van het Nederlands elftal mogen tijdens het WK gewoon twitteren. Eerder verboden de bondscoaches van Engeland en Spanje om in Zuid-Afrika actief te zijn op het medium.

Engeland-bondscoach Fabio Capello en Vicente Del Bosque, keuzeheer van de Spanjaarden, willen dat hun spelers niet worden afgeleid van het beoogde doel en verboden de sociale media. Facebook en Twitter zijn tijdens het mondiale eindtoernooi uit den boze.

De technische staf van Oranje wil die restrictie zijn spelers niet opleggen. "Wij willen dat niet verbieden", zei perschef Kees Jansma op de KNVB-website. Toch zijn de Oranje-internationals niet helemaal vrij alles via Twitter wereldkundig te maken.

"Het gevaar zit hem alleen in berichten waaruit kwaadwillenden kunnen opmaken waar je je bevindt", aldus Jansma. "In verband met de veiligheid van het team. Dus niet melden: 'we gaan nu naar restaurant dit of dat...'. Dat hebben we ze ook duidelijk gemaakt, maar verder zijn er geen beperkingen, behalve die van de FIFA beperkingen in de stadions."