PSV trekt technisch directeur Brands aan

Marcel Brands is per 1 juni de nieuwe technisch directeur van PSV Eindhoven. De geboren Bosschenaar (48) verbindt zich voor vier jaar aan de club uit de Lichtstad. Brands maakt de overstap vanuit Alkmaar, waar hij bij AZ de technische leiding had.  

Algemeen directeur Tiny Sanders ziet uit naar de samenwerking met Brands. "Ik heb hem leren kennen als een bekwaam voetbalvakman, die als persoon een zeer welkome collega zal zijn." Volgens Raad van Commissarissen-voorzitter Frits Schuitema is het aantrekken van Brands een goede keuze: "Met Marcel Brands als technisch manager en algemeen directeur Tiny Sanders hebben we een sterk complementair team waarin PSV heel veel vertrouwen heeft." 

Brands laat op zijn beurt weten dat hij de club uit Alkmaar veel dank verschuldigd is. "Na vijf prachtige jaren neem ik met pijn in mijn hart afscheid van een heel mooie club met fantastische mensen. Ik ben AZ veel dank verschuldigd. Mede door de vrijheid die ik binnen de club kreeg, kan ik deze volgende stap in mijn carrière maken. Ik wil iedereen die AZ een warm hart toedraagt bedanken voor hun steun", aldus Brands op het digitale huis van AZ. 

De overstap van Brands vanuit Alkmaar naar Eindhoven is de tweede van vandaag. Eerder werd bekend dat Jeremain Lens komend seizoen in het shirt van PSV te bewonderen is.