Messi stelt Argentijnen gerust: "Ik kan de druk aan"

In het shirt van Argentinië wilde het nog niet lukken, maar Lionel Messi wil daar graag verandering inbrengen. De buitenspeler maakte dit seizoen grote indruk bij FC Barcelona.

De Argentijnen hebben nog nauwelijks kunnen genieten van Messi, die nimmer zijn hoge Barcelona-niveau etaleerde in de nationale ploeg. Dat zorgt bij veel Argentijnen voor zorgen aan de vooravond van het WK, maar Messi stelt zijn landgenoten gerust. "Ik kan de druk aan. Niemand hoeft zich zorgen te maken", aldus de aanvaller.

Barcelona sleepte afgelopen weekeinde de Spaanse landstitel binnen, waarna Messi naar Argentinië vloog om zich bij het keurkorps van bondscoach Diego Maradona te voegen. "Mijn antwoorden op alle vragen en veronderstellingen liggen op het veld", zei hij bij aankomst in Zuid-Amerika. "Het WK is een mooie gelegenheid om bij Argentinië hetzelfde te doen als ik al bij Barcelona doe."

De aanval van Argentinië is zeer sterk, maar er gaan geluiden op dat Maradona het team om Messi heen moet bouwen. "Diego hoeft niet een team om mij heen te bouwen", fronste Messi. "Het ís een team en we spelen voor en met elkaar. En wij zijn een van de kandidaten om wereldkampioen te worden."